(untitled) (UTM Press - Edited Book, 2025)
Pembangunan Komuniti Autisme:Cabaran dan Harapan ialah sebuah naskhah yang membuka mata dan hati tentang pentingnya membina masyarakat yang lebih prihatin, memahami, dan bersedia menyokong individu dengan autisme. Buku ini ditulis dengan pendekatan yang menyeluruh dan mudah difahami, mengupas pelbagai isu sebenar yang berlaku dalam kehidupan seharian, serta menawarkan panduan dan langkah yang praktikal untuk mewujudkan komuniti yang lebih mesra dan terbuka kepada perbezaan. Ia membawa pembaca untuk lebih mengenali dunia individu dengan autisme, serta bagaimana masyarakat boleh memainkan peranan dalam membantu mereka hidup dengan lebih selesa dan bermakna. Buku ini menyemai harapan bahawa komuniti yang inklusif bukan hanya impian, tetapi satu keperluan dan realiti yang boleh dicapai dengan kerjasama. Dengan membaca buku ini, pembaca akan menyusuri perjalanan membentuk komuniti yang bukan hanya faham tetapi benar-benar hadir dengan tindakan kecil yang konsisten. Buku ini adalah langkah pertama ke arah masa depan yang lebih penyayang dan inklusif untuk semua.